Wielrenhandschoenen voor dames en heren: is er verschil?

Een wielerhandschoen: het is inmiddels een essentieel onderdeel geworden van elke wieleroutfit. Met handschoenen fietsen blijkt veel comfortabeler en veiliger. Niet alleen heb je meer grip door het profiel van de handschoen: het zweet van je handen wordt weggevoerd, waardoor het stuur niet glibberig en glad wordt. Mocht je toch te maken krijgen met een valpartij, dan is het een hele geruststelling dat de fietshandschoenen je beschermen tegen het asfalt. Hierdoor kun je zonder schrammen op je handen weer terug op de fiets stappen. Wie op zoek is naar wielerhandschoenen, zal er snel achterkomen dat er verschillen bestaan tussen handschoenen voor dames en heren.

Verschil in kleur, maar vooral in vorm

Wielrenners handschoenen bestaan in vele verschillende soorten en maten, pasvormen en kleuren. In die laatste twee zaken zit dan ook het grote verschil tussen handschoenen voor mannen en vrouwen. Handschoenen voor heren hebben vaker een strak en donker design, terwijl handschoenen voor vrouwen kleurrijker zijn. Kun je als man met een vrouwenhandschoen fietsen? simpel gezegd: ja. Let echter wel goed op het tweede verschil, de pasvorm en de maat. Handschoenen voor vrouwen zijn aangepast aan vrouwenhanden: ze zijn dus wat kleiner dan herenhandschoenen. Ook zitten de pads in sommige gevallen net iets anders.

Bestel een maatje meer wanneer het om een dameshandschoen gaat

Is het erg om als man met kleurrijke handschoenen rond te fietsen? Absoluut niet: profwielrenners mogen immers ook in het geel of het roze rondfietsen (inclusief een handschoen in dezelfde kleur)? Als amateurrenner is het prima om hetzelfde te doen. Als je als man online een dameshandschoen bestelt, is het een slim idee om de maattabel nog eens door te nemen. Heb je altijd medium mannenhandschoenen, dan kan het handig zijn om large dameshandschoenen aan te schaffen. Voorop staat dat heren- en dameshandschoenen van goede merken qua kwaliteit niet van elkaar verschillen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *