Wat is de beste soort fiets voor jou?

Nederland staat wereldwijd bekend om haar fietscultuur. Van jongs af aan leert iedereen om veilig de weg op te gaan als fietser. Daarnaast leer je verplicht hoe je veilig in de buurt van fietsers rijdt. Maar in dit mooie fiets landje zijn ook ongelooflijk veel opties. Want welke fiets past nou het beste bij jou? In dit artikel leer je verschillende soorten fietsen kennen, zodat je kunt afwegen welke het beste bij jou zal passen.

De uitkomst voor alle moeders

Alle moeders zijn er inmiddels wel over uit dat de bakfiets fantastisch is. Al aan het begin van de 20e eeuw won deze fiets veel furore onder Nederlanders. Het was een gemakkelijke manier om grote gezinnen te vervoeren of een hele inboedel. Tegenwoordig koop je gemakkelijk elektrische bakfietsen, zoals op https://www.ellerietweewielers.nl/pagina/urban-arrow/, om je leven nóg makkelijker te maken.

 

Als je een echte, trouwe Nederlandse fietser bent, dan kun je niet de fout ingaan met een Urban Arrow fiets. Dit merk is van Nederlandse bodem en weet daarom precies wat jij als fietser nodig hebt. Je bent nog nooit zo comfortabel de fiets op geweest.

De gele banaan

Heb jij ze ook weleens voorbij zien sjezen? Een gele banaan die met hoge snelheid over de weg trapt. Dit zijn niet zomaar ligfietsen, maar driewielers die door hun cocon gestroomlijnd zijn om hogere snelheden te bereiken én beter beschermd te zijn in geval van ongeluk. De meeste van deze driewielers, velomobielen genoemd, zijn omringd met een aluminium huls. Dit is sterk, maar licht van gewicht. Uiteraard moet je altijd voorzichtig zijn op dit type fiets, want je valt minder op voor bestuurders, omdat je zo laag aan de grond fietst. Daarnaast is aluminium sterk, maar heeft door het gebrek aan bescherming aan de binnenkant, zal het ingedeukte aluminium nog altijd enorm pijn doen tijdens een botsing met een auto.

 

Velomobielen wonnen vooral populariteit in de jaren ‘90. Veel velomobiel bouwers werden geïnspireerd door de vliegtuigbouwkunde om hun driewielers te stroomlijnen. Er zijn verschillende Nederlandse ontwikkelaars, maar zij werden veelal geïnspireerd door velomobielen uit het buitenland. Het was een wereld vol innovatie die tegenwoordig helaas redelijk tot een eind gekomen is. Gelukkig vind je online nog een aantal tweedehands velomobielen en zijn er nog een aantal producenten die materialen leveren om velomobielen te kunnen repareren.

Mee op de tour?

Wil jij lekker snel op de fiets? Dan is de racefiets uiteraard een mooie mogelijkheid. Niet voor niks is deze fiets een ware sport geworden die wereldwijd wordt gevierd. Denk aan de Tour de France, de Vuelta en nog vele andere belangrijke grote wedstrijden in de wielersport. Dankzij de bekende Nederlandse fietscultuur blinken Nederlandse wielrenners vaak uit. Wordt jij degene die Nederland in de gele trui krijgt? Je kunt het altijd proberen door lekker op je racefiets te springen.

Gemakkelijk meenemen

Als je een fiets wilt die je gemakkelijk mee kunt nemen onderweg, bijvoorbeeld in de trein. Dan is een vouwfiets de beste optie voor jou. Deze fietsen zijn ervoor gemaakt om compact in elkaar te vouwen, zodat deze minder ruimte inneemt. Hoewel de fietsen hierdoor soms een bijzondere uitstraling hebben, fietsen ze er niet minder om. Als je investeert in een goed zadel, geniet jij van al je fietstochten. Of je nu snel vanuit de trein naar je werk wilt fietsen of even lekker een blokje om naar de supermarkt fietst, de vouwfiets gaat graag met je mee op reis.

De wilde natuur in

Vind jij door het bos lopen ook maar saai? Wil je wel genieten van de prachtige natuur? Dan kun je kiezen voor de mountainbike. Op deze fietsen ga je hard en gemakkelijk over elk type terrein. Als niks voor jou te wild is, dan is de mountainbike perfect voor jou. Race door het bos en werk aan zowel je conditie als je kracht. Naast wilde ritten door het bos, kun je met een mountainbike ook gewoon over de gebaande fietspaden fietsen. Dit maakt het ideaal voor elke fietstocht.

Wat kies jij?

Er zijn natuurlijk nog veel meer fietsen en alle fietsen hebben subtypen en bepaalde merken die het beste zijn. Het beste wat je kunt doen in de zee van fietsaanbod, is bedenken wat jouw doel is met de fiets. Als je bedenkt wat je met de fiets wilt doen, dan kun je beter bedenken wat hiervoor belangrijk is. Denk bijvoorbeeld aan een comfortabel of juist klein zadel, een elektrische motor erin of juist een lichtgewicht fiets, dikke of dunne banden. Als je bedenkt welke features voor jou belangrijk zijn, maak je de beste keuze voor jou zonder overweldigd te raken door al het aanbod. Dus, welke fiets kies jij?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *